Kiwisorbet

Umiddelbart synes jeg det lød godt, men resultatet skuffede noget....se senere :-(

5-6 Kiwifrugter (500 gr)
250 gr. Sukker
2½ dl. Vand
1 spsk. Citronsaft

Kiwifrugterne skrælles og skæres i tern
Sukker og vand hældes i en gryde og opvarmes under omrøring, til sukkeret er opløst. Giv lagen et opkog og lad den blive kold.
Jeg blendede kiwien i en minihakker, for min tanke var at behandle det på samme måde som hindbærene i hindbærsorbeten, og ville passere pureen igennem en si, for at slippe for kernerne. Det var så nok en dårlig ide...
Oprindeligt sagde opskriften : Purér frugtkødet med citronsaft og lidt af sukkerlagen.
Jeg glemte citronsaften, og fik ikke tilsat lidt af sukkerlagen :-(

I stedet prøvede jeg bare at få pureen igennem sien, med det resultat, at der blev en masse frugtkød til overs, som ikke kunne komme igennem (var nok gået nemmere, hvis jeg havde fulgt opskriften).
Herefter blandede jeg med resten af sukkerlagen, og satte gang i ismaskinen.
Jeg har læst (Kvalimad.dk), at æggehvider skal til, hvis sorbeten skal samles - noget med pektiner.
Det tilsatte jeg også, og kørte blandingen lidt videre i ismaskinen.
Til sidst kom det i fryseren.

Kilde: www.greiersen.dk

Evaluering
Om det er manglen på citron, eller om kiwi bare ikke er mig i den form - det ved jeg ikke. Smagsmæssigt var det i hvert fald en skuffelse. Den fik også en blandet modtagelse blandt børn og voksne, så der er nok mange andre versioner is der skal prøves af, inden jeg vender tilbage til kiwien igen.