Hvidløgstyper

Hvidløg hører til liljefamilien (Liliaceae) under slægten Allium og er tæt beslægtet med løg, skalotteløg og porrer. Den kommer oprindelig fra Centralasiens bjergegne, men kendes i dag kun som dyrket. Den er flerårig og danner flere af moderløgets skæl tæt omsluttende sideløg, de såkaldte fed. Formering sker udelukkende ved fed. Bladene er flade, porrelignede og sidder tilsyneladende opad blomsterskaftet, men er i virkeligheden ligesom andre løgarter med bladbærende skaft, grundstillende med meget lange, omsluttende skeder.
Kilde: www.landbrugsinfo.dk


Umiddelbart kan hvidløg inddeles i to typer:
  • Blødnakkehvidløg
    Blødnakketypen har yderst store fed, mens den indre kerne består af små fed. Det er denne type man skal dyrke, hvis man vil flette sine hvidløg. Der skal godt nok dyrkes en del, men har du mod på det, og skal de være dekorative, så skal du gå efter blødnakkerne.
  • Hårdnakkehvidløg
    Hårdnakketypen har store fed i en enkelt kreds om stænglen. I toppen eller på stænglen kan dannes et varierende antal topløg. Topløgene kan sættes ud, og kan så i løbet af to sæsoner udvikle sig til store hvidløg.